ÚJ KÉPZÉSI LEHETŐSÉGEK JANUÁRTÓL!

A Nyelvi Centrum 2019 januárjáról bővíteni kívánja felnőttképzési és tréning-kínálatát. 
Az alábbi kérdőívvel fel szeretnénk mérni, hogy milyen általunk bevezetendő képzésekre/tréningekre van igény a városban és környékén.
Kérjük, válaszaiddal segítsd fejleszteni képzési rendszerünket!
A válaszadás anonim és semmilyen kötelezettséggel nem jár!
 

A kérdőív kitöltéséhez ide kattints!

Alig beszélünk idegen nyelveket

Még mindig nagyon kevesen vannak azok, akik akarnak idegen nyelvet tanulni, illetve akik valóban tudnak is Salusinszky András, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének (NYESZE) elnöke szerint.

 A rangsor végén kullogunk az európai országok között: a legújabb, 2012‐es Eurobarométer vizsgálat szerint sereghajtók vagyunk abban is, hogy a lakosság alig 13 százaléka beszél két idegen nyelvet.

Néhány trükk nyelvtanuláshoz

A nyelvtanulás sokak számára legutálatosabb része, amikor szavakat kell tanulni. Íme, néhány trükk, amivel akár játszva is tanulhatunk:

  1. "Rátanulás" - a tanulást követő 24 órán belül újra üljünk le rögzíteni a memóriánkban. Az is segít, ha az új szavakkal rögtön mondatokat is alkotunk.
  2. Helyezzük kontextusba az új szavakat, gyártsunk mini-történeteket! A gyerekek is így tanulják saját anyanyelvüket.

Nyelvtudás: a szükséges minimum - többletpontok nyelvtudásért

Ma már szinte alig találni olyan álláshirdetést, amelyben ne kérnék egy idegen nyelv legalább társalgási szintű ismeretét. Egyre több cég rendelkezik több-kevesebb nemzetközi kapcsolattal, így legtöbbször a nyelvtudás már alapkövetelmény  minden munkavállalónál.

Nem elég azonban tanulni a nyelvet, beszélni is kell. Az interjúztatók nem elégszenek meg a nyelvvizsga-bizonyítvány bemutatásával, élőszóban is tesztelik a jelentkezők nyelvtudását. A diploma átvételének is feltétele legalább egy középfokú C típusú nyelvvizsga megszerzése. Azért legalább egyet, mert vannak olyan szakok, mint például a nemzetközi gazdálkodás vagy a turizmus-vendéglátás, ahol két szakmai középfokú az alapelvárás.

Nyelvtudás nélkül nincs jó állás?

Kevesebb fizetésre, alacsonyabb pozícióra számíthatnak azok az álláskeresők, akik nem beszélnek magabiztosan legalább egy vagy két idegen nyelvet. Míg néhány éve még extrának számított egy felsőfokú, tárgyalóképes angol vagy német nyelvtudás, addig a multiknál ma már gyakorlatilag szóba sem állnak e nélkül a pályázókkal.
Az irodai munkák döntő többségénél - legyen az beosztotti vagy vezetői pozíció - kizáró ok lehet, ha az álláskereső nem beszél legalább társalgási szinten angolul. Szakemberek szerint az egyre kiélezettebb munkaerőpiaci versenyben egy idegen nyelv magas szintű ismerete mellett egyre fontosabb egy második, illetve egy harmadik nyelv erős középfokú ismerete. Éppen ezért külföldi tulajdonú cégeknél ma már csak fizikai munkát lehet szerezni nyelvtudás nélkül.

Elérhetőségeink

Cím: Pápa, Fő tér 24.

Telefon/fax: 89/311-923

Mobil: 70/418-08-56

E-mail: nyelvicentrum@globonet.hu

Web: www.nyelvicentrum.com

Skype: nyelvi.centrum.bt

MSN : nyelvicentrum @ compunet.hu