2020: A felsőoktatási jelentkezés feltétele a középfokú nyelvvizsga

Ugye, Te is hallottál róla, hogy jövőre a felsőoktatási jelentkezés és felvétel alapfeltétele lesz

  •  a legalább B2 szintű, általános nyelvi, komplex (C típusú) szóbeli és írásbeli nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű okirat,
  • illetve legalább egy emelt szintű érettségi vizsga vagy felsőfokú végzettséget tanúsító oklevél?

Aki ezeket a feltételeket nem teljesíti, az sem államilag támogatott, sem önköltséges képzésre nem kerülhet be, sem állami, sem magánintézményben nem kezdheti el tanulmányait.
A hivatalos adatok azt mutatják, hogy a jelentkezők több mint fele még mindig nyelvvizsga nélkül vág neki a felvételinek, az iskolai nyelvoktatás a legtöbb esetben ugyanis nem készíti fel a diákokat a nyelvvizsgára. A 2018-ban beadott jelentkezések 40%-ához nem tartozott nyelvvizsga, így ezek a jelentkezők a jövő évi változások alapján nem kerülhettek volna be felsőoktatási intézménybe.

A középfokú komplex nyelvvizsga megszerzéséhez - alaptudástól függően - több hónapos felkészülés is szükséges lehet, ehhez hozzá kell számítani a nyelvvizsga-adminisztráció idejét is, amelyek így együtt akár 1 évet is igénybe vehetnek. 

Ha így év elején elkezded a felkészülést, jó esélyed van rá, hogy a jövő évi felvételi jelentkezéskor a megfelelő nyelvvizsga-bizonyítvánnyal rendelkezzél.

Államilag engedélyezett nyelvtanfolyamainkon sikerrel készülhetsz fel a nyelvvizsgákra és ha úgy gondolod, a nyelvvizsgát is megszerezheted akkreditált nyelvvizsga-helyünkön!

Keress bennünket elérhetőségeinken és a Facebookon!

Sikeres felkészülést és nyelvvizsgázást kívánunk!

Elérhetőségeink

Cím: Pápa, Fő tér 24.

Telefon/fax: 89/311-923

Mobil: 70/418-08-56

E-mail: nyelvicentrum@globonet.hu

Web: www.nyelvicentrum.com

Skype: nyelvi.centrum.bt

MSN : nyelvicentrum @ compunet.hu